בניית אתרים וורדפרס. פלטפורמת וורדפרס הפכה למובילה ולפופולרית בעולם להקמת אתרי אינטרנט. כיום למעלה מ40% מהאתרים בנויים בוורד פרס וגם החברות הגדולות עוברות למערכת ניהול התוכן המבוססת על קוד פתוח. קבלו את כל התשובות לשאלות על הפלטפורמה ואת מדריך עט תקשורת להקמה מהירה של אתר וורד פרס.
בניית אתרים וורדפרס. למה לבחור דווקא בפלטפורמה הזו? לא בכדי למעלה מ40% מהאתרים ברשת האינטרנט כיום בנויים על הפלטפורמה של WordPress. הנגישות, הקלות, והממשק המהיר לצד התוספים שמתממשקים עם המערכת מאפשרים לכל אדם מקטן (בלוגרים, עסקים קטנים) ועד גדול (חברות ענק, ארגונים ציבוריים וחברות מובילות) להקים אתר בצלמו ובדמותו, בקלות, במהירות ומבלי צורך לדעת לתכנת.

ההיסטוריה של וורדפרס

המערכת שהוקמה ב2003 ע"י מאט מולנווג מייסד חברת אוטומטיק מבוססת על קוד פתוח ומאפשרת ניהול תוכן קל עם תבניות מותאמות ותוספים רבים. המערכת אמנם כתובה בשפה מקצועית של PHP אך מאפשרת להקים ולעצב אתרים ללא כל צורך בידע טכני ומקצועי במחשבים.

מאפייני וורדפרס

הפלטפורמה תומכת בעיקר באתרי תוכן ונגישה מאוד למנועי החיפוש. כמו כן קיימות במערכת מספר מערכות מובנות החל מניהול מדיה, דרך ניהול תוכן וכלה במעקב אחרי שינויי עריכה. וורדפרס מאפשרת הקמה קלה של עמודים קטגוריות, תגיות ופוסטים המאפשרים להקים תכנים ועמודים מותאמים אישית לתצוגה באתר.בחלק של העיצוב ניתן להחליף תבניות בקלות ובמהירות ע"י חיפוש תבנית בשורת החיפוש והפעלתה. כמו כן תחת הקטגוריה עיצוב ניתן לבנות תפריטים ולשלב בהם וידג'טים ללא הגבלה ותוך מתן האפשרות להחליף ולהזיז ביניהם ללא הגבלה. למעשה לוח הבקרה של וורד פרס מאפשר דינמיות רבה והתאמות. בדרך כלל משתמשים בוני האתרים בקטגוריות של הגדרות, עיצוב, תוספים, טמפלטים ומשתמשים.

תוספי וורד פרס

אחד היתרונות הגדולים של המערכת הינה כמות התוספים האדירה שמאפשרת לבצע כמעט כל שינוי באתר. מכיוון שמדובר במערכת קוד פתוח, מאות אלפי מפתחים פיתחו תוספים שרובם הגדול חינמיים ומאפשרים לשנות אתר, להוסיף טפסים, ממשקים, עיצובים ומודולים כמעט ללא הגבלה. לכתבה על תוספים מומלצים לחצו כאן סוגי אתרים שניתן לבנות בוורדפרס התחום מחולק לאתרים מבוססי תבנית. כאשר בישראל התבנית הנגישה והנוחה ביותר הינה אלמנטור, אשר גרסת הפרו שלה מאפשרת להקים כמעט כל אתר והיא מציעה מגוון רחב של תבניות גם להקמת אתרי תוכן וגם להקמת חנויות אינטרנטיות. כל עיצוב ניתן להתאמה אישית ללא שום צורך בידע טכני או תכנותי וללא עלות. אזהרה חשוב לדעת כי העמסת תוספים משפיעה לרעה על מהירות האתר ועל התפעול שלו. ולעיתים תוספים שאינם טובים יכולים לפגוע, לפתוח את האתר להאקרים ואף להפיל את המערכת. בוני אתרים בעלי ניסיון ורקע מקצועי יכולים לבנות בעצמם תבניות ומודולים לאתר תוך שימוש בקוד שיודעים לכתוב מתכנתים דבר שמאפשר מערכות מותאמות אישית לצרכי הלקוח לצד עיצוב מדויק יותר. עם זאת כמובן שהדבר כפוף לעלויות גבוהות יותר של הקמת האתר.

סיכום בנוגע לבניית אתרים וורדפרס

1.המדובר בממשק שמתאים להקמת כל אתר כאשר בעלי הדרישות הייחודיות צריכים לשלב תוספים ותבניות בתשלום לצד כתיבת קוד אך גם בגרסה החינמית ניתן לבנות כמעט את כל סוגי האתרים. 2.התוספים מהווים יתרון אדיר אך יש להיזהר מהעמסה של תוספים. 3.הפלטפורמה מאפשרת בנייה בשכבות כלומר שדרוג ועריכה של האתר בכל שלב. 4.פשטות הבנייה שמתבצעת ממש בלחיצת כפתור. בנוסף שימוש בבילדר מקל על הבנייה עוד יותר. 5.ממשק איכותי ולוח בקרה נוח שמאפשרים מעקב אחר שינויים. 6.קידום אורגני SEO. המערכת מותאמת למנועי החיפוש ומאפשרת קידום אורגני יעיל. 7. סרגל כלים יעיל. סרגל הכלים העליון חוסך זמן ומאפשר עבודה על כמה אתרים במקביל כמו גם שינויי עריכה מהירים. 8. רספוננסיביות. הפלטפורמה מאפשרת התאמה של האתר למובייל שכיום מרבית האנשים משתמשים בו כדי לגלוש.

מדריך צעד אחר צעד להקמת אתר וורדפרס

  1. רכישת דומיין ושינוי dns.
  2. לחיצה על הכפתור הקמת אתר וור פרס בממשק, או כניסה בגוגל להקמת אתרי וורדפרס.
  3. ביצוע הגדרות: מומלץ להיכנס בתחילה להגדרות הקריאה ולסמן את "לא לאנדקס" על מנת שגוגל לא יתחיל לקרוא את האתר לפני שהוא יהיה מוכן.
  4. ביצוע הגדרות כללי, כתיבה, קריאה ומבנה קישורים (מומלץ לסמן מזהה פוסט) והתאמתם לאתר ולמדינת ישראל.
  5. חיבור אלמנטור.
  6. מחיקת תוספים ועמודים לא רלוונטיים.
  7. בחירת תבנית עיצוב (במידה ומתקינים אלמנטור מומלץ להתקין את תבנית העיצוב HELLOW ELEMNTOR.
  8. הוספת תוספים הגדרתם והפעלתם.
  9. הקמת עמודים וקטגוריות (מומלץ לבצע קודם מחקר מילות מפתח).
  10. ביצוע התאמות אישיות והעלאת לוגו.
  11. עיצוב העמודים והקטגוריות.
  12. התקנת גוגל סרץ קונסול, הגשת מפת אתר ואימות.
בהצלחה
בניית אתרים וורדפרס
בניית אתרים וורדפרס